levharonu.blogg.se

En blogg om mig här och nu. Grunden är mitt nyfunna hälsointresse med träning och kost. Samt smått o gott kring mitt liv som fru, tvåbarnsmamma o vardagliga ting:)

Träningssugen?

Publicerad 2016-04-30 11:53:07 i

Semesterkänslan ligger kvar och här sitter jag med en kopp kaffe efter lunchen. Med en lite choklad till. Det är ju lördag trots allt; )

Har funderat lite på hur jag ska läggs upp träningen följande veckor. O jag gillar ju Annika sjöös upplägg så jag kommer fortsätta med det. Men jag kommer göra lite eget av det. Och blanda mina egna övningar med Annikas och Olgas. 

Så nu har jag gjort ett på 4 veckor med 12 övningar. Så upplägget är 3 pass i veckan. Allt annat är bonus. Men man får inte glömma att ha vilodagar så kroppen får återhämta sig. kommer lägga upp varje söndag veckans 3 övningar om nu vill hänga med. Det är hemmaträning som gäller och man behöver hantlar valfri vikt och pilatesboll :)

När det gäller kosten ska ditt intag bestå av 40-60% kolhydrater, 20-30% protein och 10-20% fett. Såklart ska det vara bra fördelat också på 5-6 mål om dagen bästa resultat.
Jag har räknat ut mitt bmr på matkalkyl.se. http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php
 Där kan du räkna ut hur mycket just du behöver få dig när du tränar.
Kommer ev lägga ut lite kost också. 
Det viktiga är att all info och tips jag lägger ut har jag fått med mig på vägen av många olika träningssidor och böcker. Och kosten framförallt från Åsa som är Hälsocoach på a&o hälsoutveckling. Men även en hel del böcker.

Jag delar med mig av det som jag tycker har funkat för mig helt enkelt :)

Ha det gott 

Om

Min profilbild

Helena

31 Gift 2 barnsmamma villa, volvo o vovve :) Livsnjutare

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela